Серіали від Netflix: ТОП-15 рекомендації

Зміст

Уявімо ситуацію. П’ятниця. Вечір. Робочий тиждень завершився. Попереду на вас чекають вихідні. Ви вже зручно вмостились у ліжечку, взяли чогось смачненького і… чогось не вистачає, правда? Так і хочеться увімкнути якийсь цікавий серіал. Та як із безлічі багатосерійних стрічок, знайти ту саму, що захопить та не відпустить з першої й до останньої серії? Саме для цього ми тут! До вашої уваги перелік з 15 серіалів для ваших вечорів!

Рекомендації: ТОП-15

Енн / Anne with an E (2017)

Енн – тринадцятирічна, гамірна дівчинка-сирота, що випадково потрапляє до літніх брата та сестри – фермерів Метью та Марілли Катбертів. Вони вирішують повернути дитину оскільки планували усиновити хлопчика, щоб він допомагав із фермою. Але Енн робить все, щоб залишитись у родині, і Катберти здаються під впливом її чарівності. Так починається шлях розбишакуватої дівчинки в суспільстві 19 століття. Попереду на неї чекатимуть нові емоції, вірні друзі та, звісно ж, перше підліткове кохання.

Бріджертони / Bridgerton (2020)

Бріджертони – сім’я із вищого суспільства початку 19 століття. Вісім дітей родини готуються до дорослого життя та намагаються налагоджувати стосунки.  Та щоб гарно поставити себе у суспільстві – замало лише відомого імені та впливових батьків. Потрібно навчитися самостійно вирішувати свої проблеми та підтримувати репутацію. Але робити це зовсім нелегко, коли за кожним твоїм кроком стежить таємнича пілкарка леді Віслдаун.  

Емілі в Парижі / Emily in Paris (2020)

Життя Емілі Купер цілком звичайне та щасливе. Вона проживає в Чикаго, працює в маркетинговій компанії на досить високій посаді. Та коли вона отримує пропозицію працювати у філіалі у Парижі, то швидко міняє обстановку навколо себе. Та життя у “столиці кохання” виявляється не зовсім таким, як хотілось би. У серіалі розповідається історія дівчини, що пристосовується до нового життя, заводить нові знайомства та справляється з перипетіями, що чекають її на шляху.

Джинні й Джорджія / Ginny & Georgia (2021)

Серіал розповідає історію тридцятирічної матері та її дітей. Джорджія має звичку втікати щоразу, як трапляється щось погане, тож коли після смерті чоловіка мати вирішує переїхати до містечка в Массачусетсі, Джинні аж ніяк не в захваті. Та все вже вирішено без неї, тож тепер дівчині треба знову починати спочатку: вливатись в оточення та заводити нові знайомства на новому місці. Джорджія ж вирішила не відставати від доньки та налагодити своє теперішнє життя, залишивши минуле позаду. Та проблеми не мають властивості щезати самі по собі, тож рано чи пізно доводиться зіштовхнутися з тим, від чого відчайдушно тікаєш.

Люпен / Lupin (2021)

Ассан Діоп ще в дитинстві емігрував до Франції разом зі своїм батьком. Щоб забезпечувати сім’ю, батько вимушений працювати водієм у бізнесмена Пеллегріні. Маленький Ассан часто залишається один, тож улюбленим його заняттям стає читання книги, подарованої батьком. Та через деякий час батька хлопчика несправедливо звинувачують у крадіжці коштовного намиста із сім’ї Пеллегріні. Він потрапляє у в’язницю, де не витримує всього і покінчує життя самогубством. Через двадцять п’ять років вже досвідчений шахрай Ассан вирішує викрасти із лувра те саме намисто і заодно помститися за батька. Для свого “ідеального злочину” він обирає приклад улюбленого героя, невловимого крадія Арсена Люпена.

Гострі картузи / Peaky Blinders (2016)

Серіал розповідає про англійську вуличну банду 20 століття “Гострі картузи”. Брати Шелбі повертаються у Бірмінгем після завершення Першої світової війни. Там вони беруться знову відбудувати свою імперію. Томас Шелбі, як найамбітніший, бере владу у свої руки і планує розширення впливу свого злочинного синдикату. Та на заваді йому стає новий інспектор поліції Кемпбелл, який ставить за мету очистити місто від злочинців і вирішує почати з тих, хто здатен вбити самим лише картузом.

Дивні дива / Stranger Things (2016)

Містечко Гокінс у штаті Індіана сколихує новина – загадковим чином зник хлопчик на ім’я Вілл. Майк, Дастін і Лукас, друзі хлопчика, вирішують відправитись на його пошуки до лісу, в якому любив ховатися Вілл. Проте замість нього вони знаходять дивну дівчинку з номером замість імені. Та пізніше виявляється, що Одинадцята здатна рухати предмети, не торкаючись до них, та знає, куди подівся Вілл.

Доля: Сага Вінкс / Fate: The Winx Saga (2021)

Блум – дівчинка-підліток з Каліфорнії, що раптово виявляє в себе магічні здібності, що дозволяють керувати вогнем. Вона потрапляє у школу-інтернат під назвою Алфея – заклад, в якому навчаються майбутні феї. Там вона знаходить нових подруг, відкриває нові почуття та мусить впоратись із новими проблемами.

Тінь та кістка /  Shadow and Bone (2021)

Равка – колись могутня країна, що подарувала світу Гришів – магів, що управляють текстурами, стихіями та іншими матеріями. Та тепер країною простяглося місце, в якому мешкають потвори, що не пропустять нікого неушкодженим – Тінистий Каньйон. Він поділив країну навпіл. Аліна Стракова, картограф, змушена увійти у Каньйон разом із другом дитинства Малом та Першою армією Равки. Та все йде не за планом, на екіпаж та Мала нападають і це змушує Аліну пробудити в собі силу, про яку вона і не здогадувалась. Силу, що може стати спасінням Равки.

Зовнішні мілини / Outer Banks (2020)

Події серіалу обертаються навколо компанії з чотирьох підлітків із курортних островах Зовнішні мілини на узбережжі Північної Кароліни. У розпал курортного сезону місом проходить ураган, що завдає збитків місцевому населенню, проте дарує друзям чудову нагоду. Вони знаходять справжнісіньку мапу скарбів, на якій відмічено місцезнаходження золота. Джон Бі та його компанія вирішують відправитись за винагородою. Та чи все так просто, як здається?

Моє ім’я / My name (2021)

Батько Юн Джі У займався кримінальною діяльністю та виховував доньку самотужки. Та його вбивають і дівчина прагне помсти. Не маючи жодного плану вона звертається за допомогою до батькового друга – голови наркокартелю Чхве Му Джіна. Він розповідає, що у справу замішана поліція і допомагає дівчині розшукувати правду “зсередини”, влаштуваши її у відділок. Юн погоджується, адже прагне знайти винних у смерті батька. Та наскільки чисті мотиви у її кримінального покровителя?

Корона / The Crown (2016)

Життя молодої принцеси Єлизавети, яка у 1947 році одружується з нащадком королеви Вікторії Філіпом Маунтбеттеном тільки почало ставати таким, як вона хотіла: чоловік, власна сім’я, попереду щасливе майбутнє. Та від обов’язків корони так просто не відмовитись. Незадовго після весілля помирає батько Єлизавети, король Георг VI. Тепер життя принцеси повністю змінюється, адже вона тепер королева Британської Імперії. На неї лягає тяжкий груз правління державою у післявоєнний час, та вона підходить до своїх обов’язків з повною відповідальністю, швидко навчається та стоїть на своєму. Серіал показує шлях становлення легендарного монарха – королеви Єлизавети II. 

Таємний орден / The Order (2019)

Джек Мортон – студент університету Белгрейв. Та він вступив туди не заради навчання. У стінах навчального закладу існує магічна організації – Орден Блакитної Троянди. Дідусь хлопця звинувачує його у смерті своєї дочки, матері Джека, тож відправляє його на місію – вступити в орден та помститись за матір. Та чим глибше він занурюється в справи ордену, то все більше потрапляє у вир подій, у яких би не хотів опинитися.

Нарко / Narcos (2015)

Серіал-історія про одного з найвідоміших наркобаронів історії. Вісімдесяті роки минулого століття. Наркобізнес існує в незначних масштабах і владі цілком його вдається тримати його під своїм контролем. Поки на арені не з’являється він, жорстокий наркобарон, якому вдається створити свою імперію та взяти під своє управління наркотрафік по всьому світові. Він Пабло Ескобар. Він осідає в одному з міст Колумбії, звідки й керує картелем. Стів Мерфі – агент, якого відправили боротися з наркоторгівлею. Він знав, що побороти імператора буде непростим завданням, та все виявилось ще складніше.

Ти / You (2018)

Джо Голдберг працює менеджером у книжковому магазині. Там він зустрічає молоду та привабливу письменницю, яка викликає у нього неабиякий інтерес. Спочатку це схоже на милу закоханість, та хлопець знаходить її у соцмережах і починає слідкувати за нею все більше і більше, тож закоханість швидко переходить в одержимість. Чим більше Джо переслідує дівчину, тим більше розуміє, що зробить усе, аби вона залишилась з ним, і ніщо не стане у нього на заваді. Навіть якщо це “щось” – людина.

Новинки 2023 року

Якщо все вище перераховане для вас “пройдений етап”, то пропоную вам декілька новинок, що побачили світ у 2023 році. Ці серіали мають справити враження на кожного, хто захоче їх переглянути:

  • Калейдоскоп / Kaleidoscope;
  • Тіла / Bodies;
  • Падіння дому Ашерів / The Fall of the House of Usher;
  • Хто така Ерін Картер? / Who Is Erin Carter?;
  • One Piece;
  • Закон Лідії Поет / La legge di Lidia Poët;
  • Чоловік з Флориди / Florida Man;
  • Дипломатка / The Diplomat;
  • Все те незриме світло / All the Light We Cannot See;
  • Агенція «Локвуд і Ко» /  Lockwood & Co;

Тепер вам точно буде що подивитися спокійним вечором. Тож діставайте із запасів все смачненьке та вперед у всесвіт серіалів!

Як цю статтю можна знайти в пошуку:
Серіали від Netflix, що подивитися на нетфлікс, Найкращі фільми та серіали від Netflix, Що зараз дивляться на Нетфлікс, фільми і серіали на Netflix українською

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *